Preparation of tapioca
In Asia, Bubble Tea is traditionally made using tapioca pearls. Here's our recipe for preparing these tasty tapioca pearls.
Ingredients
Preparation
- Bring 8 cups of water to boil
- Carefully add one cup of tapioca
- Allow the tapioca to rise to the surface (about 2 minutes))
- Cook over a low heat for 30 minutes, uncovered
- Stir the tapioca several times during cooking to make sure nothing sticks
- Remove from the heat, cover and leave to rest for 30 minutes
- Place the tapioca in a colander and rinse with cold water
- Dans un récipient, ajouter le tapioca à un sirop simple (mélange moitié eau/moitié sucre dissout).
(Recette de sirop simple : Dans une casserole, verser une part d'eau et la même quantité de sucre, puis porter à ébullition. Laisser chauffer jusqu'à ce que le sucre soit complètement dissous. Laisser refroidir, puis verser dans une bouteille hermétique.)
Cooked tapioca will last between 8 and 12 hours in its sugar, at room temperature.