​Preparation of tapioca

In Asia, Bubble Tea is traditionally made using tapioca pearls. Here's our recipe for preparing these tasty tapioca pearls.

Ingredients

Preparation

  • Bring 8 cups of water to boil
  • Carefully add one cup of tapioca
  • Allow the tapioca to rise to the surface (about 2 minutes))
  • Cook over a low heat for 30 minutes, uncovered
  • Stir the tapioca several times during cooking to make sure nothing sticks
  • Remove from the heat, cover and leave to rest for 30 minutes
  • Place the tapioca in a colander and rinse with cold water
  • Dans un récipient, ajouter le tapioca à un sirop simple (mélange moitié eau/moitié sucre dissout).
    (Recette de sirop simple : Dans une casserole, verser une part d'eau et la même quantité de sucre, puis porter à ébullition. Laisser chauffer jusqu'à ce que le sucre soit complètement dissous. Laisser refroidir, puis verser dans une bouteille hermétique.) 

Cooked tapioca will last between 8 and 12 hours in its sugar, at room temperature.